18 Ağustos 2010 Çarşamba

Rengarenk Havai Fişeklerle Patlayın!

Seth Godin' i seviyorum. İfadelerindeki benzetmeler beni mest ediyor sıklıkla. Pazarlama dünyasına oldukça yabancı olan ben;  Godin' in varlığından da doğal olarak haberdar değildim. Onunla tanıştıktan sonra (ne yazık ki sadece kitapları aracılığı ile) öğretilerinin sadece pazarlama dünyasında yaygın olması beni çok üzdü. Zira öyle şeyler anlatıp, öyle güzel motive ediyor ki okurunu, illaki pazarlama dünyasına mensup olmanız gerekmiyor.

Her zaman pek çok şeyi bilmek ya da öğrenmek için o meslek grubuna ya da o özelliklere sahip olmanın gerekmediğine inanmışımdır. Hayatınızın bir noktasında mutlaka o bilgiyi/birikimi empoze edebileceğiniz bir ortamda en az bir kez bulunur, en az bir kez ona dair bir olguyla karşı karşıya kalırız. İşte Godin bana bunu çok daha net gösterdi. Pek çok şeyin sadece içimde olduğunu artık daha net kavrıyor, kendime inanmanın  başarıyı da peşi sıra sürüklediğini görmekten çok bire bir yaşıyorum.

Yazıya dün başlamış olmama rağmen hala nasıl bitireceğimi bilememek gibi bir huzursuzluk içindeyim. Belki de arkası yarın gibi olmalı...

Godin' in şu cümlesine bayılıyorum; “ Sizler Propan yüklüsünüz ve ben size elimde rengarenk havai fişeklerle yaklaşıyorum. Normal ve tek düze değil. Patlarken tüm renklerinizi ortaya çıkarabileceğinizi söylüyorum”




Rengarenk havai fişekler gibi patlıyorum!!!

2 yorum:

  1. pazarlama dünyası dolaylı olarak içinde olduğum ama teknik olarak da bazen dışında kaldığım alan. ne az şey ne de çok şey konuşabilirim. şu bahsettiğin şahıza bir göz atalım ama :))

    yazıyı nasıl bitireceğimi bilemiyorum demişsin gayette güzel bitirmişsin :)

    YanıtlaSil
  2. O renkleri çıkarabilme gerekli sanırım..

    YanıtlaSil